Vegan Italiaans 3x anders

Vegan Italiaans 3x anders

Eet je vegan dan bespaar je heel veel dierenleed en milieuvervuiling. Jij bent op weg naar een betere wereld en geeft jouw gezondheid een boost. En weet je dat die booster zit hem wel in puur natuurlijk van dichtbij? Dus niet vaak ingevlogen avocado-pasta eten, eet lekker anders en vind inspiratie op Veelzijdig Vega.

Proef de wereld op je bord met vegan Italiaans 3x anders. Koop jouw favoriete vegan pasta en groenten van dichtbij. Maak kleurrijke en voedzame wereldschotels en haal indrukwekkende Italië op je bord. Kijk naar onderstaande vegan recepten verrijkt met beste kwaliteit eiwitten.

Proef deze verrukkelijke voedzame Italiaanse vegan schotels & boost jouw lichaam al smullend.

Vezelrijke vegan fusilli Vezelrijke pasta

Voed jouw darmen goed en voel je vitaler! Gezonde darmen maken jou fit, zoals de Griekse dokter-god Hippocrates duizenden jaren geleden al zei “Alle ziekten beginnen in de darmen”. En die darmen hebben per dag minstens 30 gram vezels nodig. Hoe kom je eraan?

Vervang witte pasta door volkoren pasta, maak een saus van groenten en peulvruchten die ook vezelrijk zijn. Geniet van een volwaardige plantaardige maaltijd zoals deze vezelrijke vegan fusilli en voel je vitaler.

     Ingrediënten

  • 200 gr volkoren fusilli
  • 500 gr zoete rode puntpaprika’s
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 250 gr gekookte adukibonen
  • 1 ui en knoflook/gember naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl garam masala
  • Zout en peper

    Instructies
  • Week de adukibonen ongeveer 10 uur in ruim water. Gooi het inweekwater weg en breng ze aan de kook met +/-250 ml schoon water aan de kook.
  • Gril de rode paprika’s, bewaar enkele stukjes voor de garnering en maak een rode saus volgens dit recept.
  • Schep de adukibonen erdoor en pureer ze ook.
  • Meng de uitgelekte pasta door de bonensaus en de vezelrijke vegan fusilli is klaar. Garneer de pasta met gegrilde paprika’s en eet lekker met salade naar keuze.

Snelle spaghettiSnelle spaghetti

Waarom is de Italiaanse keuken razend populair over de hele wereld? Dat is heel simpel: pastaschotels zien er altijd feestelijk uit en ze zijn super snel klaar. Ze kunnen ook nog sneller op tafel als je geen ingewikkeld gehaktsausje hoeft te maken.

Geef je spaghetti een bijzondere smaak met ijzerrijke spinazie. En verhoog de ijzeropname uit spinazie door er citroensap toe te voegen. Geniet van deze snelle spaghetti rijk aan plantaardige eiwitten- en vezels.

Vezelrijke vegan penne pastaschotel

Heb jij last van verdriet, pijn en somberheid? Zorg goed voor jezelf, pep jezelf op en leer gezonde gewoonten aan. Eet vezelrijke maaltijden bereid met de juiste kooktechnieken en kleur jouw humeur. Vezels geven een verzadigd en blij gevoel waardoor je grip op jouw energiedip krijgt.

Vezels zitten in volkoren granen, peulvruchten, noten, zaden en groenten. En daarmee kun je een supergezonde voedzame maaltijd maken. Kijk eens naar deze vezelrijke vegan penne. Lees stapsgewijs hoe simpel het is om goed voor jezelf te zorgen op z’n Italiaans.

Ingrediënten

Voor 4 personen 

  • 500 gr broccoli
  • 250 gr volkoren penne
  • 250 gr tomatenblokjes
  • 100 gr cashewnoten
  • 2 geel/oranje paprika’s
  • 2-3 el olijfolie
  • Zout, peper en oregano

Instructies

  • Maak de broccoli en paprika’s schoon. Snijd de broccoli in roosjes en de paprika’s in stukken van 2-3 cm.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en schep de gewassen broccolistukjes erin. Wok ze 2-3 minuten, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan voor 5 minuten.
  • Schep de paprikastukjes en cashewnoten erbij, roer ze door elkaar en zet de deksel op de pan. Laat de groenten op laag vuur nog 5 tot 7 minuten garen, breng ze op smaak met het zout & peper en zet het vuur uit.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng de pasta met blokjes tomaten, oregano en de peper.
  • Geniet van deze vezelrijke vegan penne met snacktomaten of een rauwkost naar keuze.

Haal pure Italië in huis met vegan Italiaans 3x anders en creëer een gezonde wereld. Wil je meer vegan inspiratie, neem een kijkje in de keuken van Veelzijdig Vega.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt