Vegan fritters

Vegan fritters

Weet je dat een gefrituurd vegan hapje meer energie geeft dan een boterham? Gezonde vetten, daar kunnen we niet zonder. Die plantaardige vetzuren zijn onmisbaar voor vele lichamelijke processen. Wees er niet zuinig mee, bak gerust een snack en geef jezelf de goede brandstof.
Eet eens verrukkelijke vegan fritters gebakken in Koolzaadolie. Met meer dan 90% onverzadigde vetten is deze olie een goede keuze. Natuurlijk kun je ook in zonnebloemolie, rijstolie of een gezondste bakvet ghee frituren. Eet homemade groentesnack en voel je energiek.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkool
  • 1 grote ui
  • 5-6 el kikkererwtenmeel
  • 2 el maiszetmeel
  • ¼ tl zuiveringszout
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Instructies

  • Was en snijd de bloemkool in stukjes van 1 cm. Pel, was en snijd de ui ook in net zo grote stukjes.
  • Meng de specerijen, kikkererwtenmeel, maiszetmeel en een paar lepels water erdoor. Voeg het zuiveringszout toe en maak een zacht deeg.
  • Verwarm de olie op middelmatige temperatuur.
  • Neem een hoopje van het deeg op vochtige handpalm en maak het plat.
  • Ga door tot alle deeg op is en frituur de vegan fritters beide kanten goudbruin.
  • Laat ze op een keukenpapier uitlekken en eet lekker met rood sausje of groene chutney. Geniet van homemade snack!

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt