Vegan curry

Vegan curry

Eet vaker vegan, boost jouw gezondheid en verbeter de wereld. Duik in het oorspronkelijke curryland en tover super snel een vegan curry op tafel. In het curryland India heet dit een gewone peulvruchten-groenteschotel.
Tijdens de kolonisatie brachten Britten het concept naar Europa en noemden elke gekruide groenteschotel in saus curry. Sindsdien is deze naam populair over de hele wereld. Kies uit eindeloze curry-varianten of probeer dit vegan recept, verbeter jouw gezondheid en ook de wereld.
Keuken Indiaas

Ingrediënten

  • 400 gr gekookte kikkererwten
  • 200 gr verse spinazie
  • Ui, knoflook en gember naar smaak
  • 2 el olie
  • 1 ½ tl kurkumapoeder
  • 100 ml sojaroom
  • 2 el tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng de kurkuma en paprikapoeder met 2 el heet water en zet opzij.
  • Snijd de gewassen spinazie. Hak de ui, knoflook en gember.
  • Verwarm de olie en fruit de gehakte ui, knoflook en gember.
  • Schep beetje bij beetje spinazie erbij en roerbak de groente 3-4 minuten.
  • Voeg de kurkumamengsel, gekookte kikkererwten en tomatenpuree, zout en peper toe en laat de curry 10-15 minuten pruttelen.
  • Roer ten slotte sojaroom erdoor en serveer de warme vegan curry met roti of rijst.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt