Veelzijdig Vega

Vegan chocolade cake

Vegan cake

Zit je niet goed in je vel of heb je coronastress? Dit helpt .... eet een voeding die rijk is aan vitamines, mineralen- en vezels, zorg voor genoeg beweging in de frisse lucht. En eet tussendoor een gezonde snack zoals deze vegan chocolade cake want “Cacao verbetert de stemming”. Het anti-stress mineraal magnesium in cacao kalmeert je hersenen en verhoogt het geluksstof endorfine. Geef je lichaam een boost en geniet.

Ingrediënten

  • 150 gr fijne griesmeel
  • 150 gr soja yoghurt
  • Een paar lepels handwarme sojamelk
  • 100 gr poedersuiker
  • 75 ml olie
  • 2 el chocoladepoeder
  • 2 el amandelschaafsel
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda

Instructies

  • Klop de yoghurt, meng deze met de poedersuiker en olie. Klop tot het een egale mengsel is.
  • Meng in een andere kom het griesmeel en chocoladepoeder.
  • Mix geleidelijk de droge ingrediënten door de yoghurtmix en laat het mengsel 20 minuten rusten.
  • Verwarm de oven op 170 °C. Bestrijk een bakvorm met olie en bestrooi het amandelschaafsel erin.
  • Roer het bakpoeder en baksoda door het beslag en giet een paar lepels sojamelk erover. Zorg ervoor dat het beslag gemakkelijk van de lepel afglijdt.
  • Stort het beslag in een bakvorm, en bak deze vegan chocoladecake ongeveer 45 minuten op 170 °C. Wacht met snijden tot de cake goed afgekoeld is.
    Vegan chocolade cake

2 thoughts on “Vegan chocolade cake

    1. Beste Diana,
      Wat leuk om te horen dat het recept van vegan chocolade cake jou heerlijk lijkt. In het recept staat ook ‘fijne griesmeel’ en je kunt ook een glutenvrij meel naar keuze gebruiken. Bij het gebruik van griesmeel laat je het beslag rusten (net als in punt 3 staat)zodat de vloeistof geabsorbeerd is.
      Veel succes met gezond bakken en laat weten of de cake goed smaakt.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt