Veelzijdig Vega

Bijzondere bonenschotel

Bruine bonenschotel
4 van 1 stem

Sommige voedingsmiddelen hebben misschien geen verleidelijk imago maar ze zijn ontzettend goed voor je. Zo zijn ook de bekende bruine bonen. Deze winterkost is rijk aan verzadigde vezels en helpt je zelfs bij buikvetverbranding. Experimenteer eens deze bijzondere combinatie. Door lekkere groenten en exotische kruiden valt deze schotel bij iedereen in de smaak.
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte bruine bonen
  • 200 gr bospeen
  • 2 rood/gele paprika’s
  • 2 uien en 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el olie
  • 1-2 laurierblaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • Zout en peper
  • Peterselie voor garnering

Instructies

  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine stukjes. Schil de wortels, bleekselderij en snijd ze ook. Hak de uien, knoflook en de gember.
  • Verwarm de olie in een pan en bak de laurierblaadjes kort, bak de ui, knoflook en gember mee. Voeg kurkuma en garam masala toe en schep meteen de groenten erop. Roerbak het mengsel een paar minuten.
  • Voeg 2 kopjes warm water toe en doe de deksel op de pan. Laat de groenten ongeveer 10 minuten op laag vuur gaar worden.
  • Voeg de gekookte bonen, de gezeefde tomaten, zout, peper toe en laat ze nog 5 minuten stoven. Garneer de schotel met peterselie en serveer dit gerecht met rijst.

Notities

 

2 thoughts on “Bijzondere bonenschotel

  1. 4 sterren
    Dit recept heb ik uit geprobeerd. Het is gemakkelijk en snel te maken. De bospeen en bleekselderij voegen echt iets toe. We hebben heerlijk gegeten!

    1. Dag Anja,

      Goed om te horen dat het recept makkelijk is en de schotel lekker smaakte. Blijf Veelzijdig Vega volgen en je ontvangt nog veel makkelijke en verrukkelijke recepten.
      Veel kookplezier,
      Sangeeta

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt