Vegan biscotti

Elke wereldspecialiteit kunnen we op een makkelijke manier dier- en milieuvriendelijker maken. Kijk eens naar dit recept van vegan biscotti geïnspireerd door mijn Instavriendin @silviamouse7. Zij eet niets anders dan vegan en levert een bijzondere bijdrage aan een mooie wereld. En een betere wereld creëren is eigen gezondheid een natuurlijke boost geven.
Biscotti is een traditioneel Italiaans koekje die ze met koffie/thee serveren. Italië had amandelen in overvloed, daarom voegden ze die aan biscotti. Zo werd het een voedzaam en vullend voedsel voor reizigers om onderweg te smullen. Officieel gaan er eieren en boter in. Is het echt nodig? Lees verder, probeer en verbeter de wereld.
Gang Snack
Keuken Italiaans

Ingrediënten

Voor +/- 15 plakken

  • 200 gr zelfrijzend meel
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Handvol amandelschaafsel
  • 3 el rietsuiker + 2-3 el poedersuiker
  • 1 tl amandelextract
  • 4-5 el olie
  • 3 el vegan room

Instructies

  • Meng eerst 2 el lijnzaad met 4 el koud water en laat het 10 minuten rusten.
  • Schep het meel in een ruime kom en voeg cacaopoeder, het bakpoeder en zout toe.
  • Klop in een kom de olie met suiker, amandelextract, vegan room en het lijnzaadmengel.
  • Meng de droge en vochtige ingrediënten bij elkaar en maak een soepel deeg.
  • Doe de amandelschaafsel erdoor en maak een bolle of lange deegvorm.
  • Wikkel het deeg in een folie en leg voor 1 uurtje in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 170 °C.
  • Leg het deegvorm op een bakpapier in voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten.
    Biscotti deeg
  • Haal het uit de oven en laat het goed afkoelen.
  • Snijd in gewenste plakken en bak nog eens op 170 °C.
  • Afhankelijk van je oven zijn ze binnen 10-15 minuten klaar.
  • Proef pure biscotti en relax met een kopje thee erbij.
    Vegan biscotti

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt