Chinees Tjap Tjoy
Genieten van de wereldsmaken kan volop met Veelzijdig Vega. Deze keer zijn we in de Chinese keuken beland en we gaan heerlijke Tjap Tjoy maken. Het is officieel een groente-kipgerecht maar deze vega versie smaakt nog lekkerder. Zelf maken is leuker, gezonder en je hoeft niet bij de Chinees in de wachtrij te staan. Laat je niet afschrikken door de bereidingswijze, dit Chinees Tjap Tjoy recept is makkelijker dan het lijkt.
Porties 4
Ingrediënten
- 250 gr kastanje champignons
- 2-3 bos peentjes
- 125 gr peulen
- 125 gr taugé
- 1 rode paprika
- 1 ui, 2 teentjes knoflook en 2 cm gember
- 2 el sojasaus light
- 200 ml water
- 1 el allesbinder (zetmeel)
- 2 el olie
- Bouillonblokjes
Instructies
- Schrap de bospeentjes, was en snijd ze in lange plakken. Verwijder de uiteinden van de peultjes en was ze. Maak de champignons en paprika schoon en snijd ze zoals op de afbeelding. Pel en snipper de ui, knoflook en gember. Was de taugé en laat deze uitlekken.
- Breng 200 ml water aan de kook en voeg bouillonblokjes toe. Zet het vuur laag en leg het stoommandje met peultjes erop en doe de deksel op de pan. Voeg na 5 minuten gesneden bospeentjes toe en stoom ze nog 4-5 minuten en bewaar de stoomvocht.
- Verwarm de olie in een wok en bak daarin de knoflook en ui, voeg na 2 minuten de gember en champignons toe. Roerbak ze 2-3 minuten op hoog vuur en voeg de paprikastukjes en de taugé. Laat ze met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes garen.
- Schep de gestoomde peultjes en worteltjes in de wok en meng alle groenten door elkaar. Mix zetmeel door het bouillonstoomvocht en giet dit samen met 2 el sojasaus in de wok. Verwarm de Tjap Tjoy nog een paar minuten en serveer dit knapperige groentegerecht met rijst of bami.