Veelzijdig Vega

Verwarmende Oosterse linzensoep

Rode linzensoep

Kom in Indiase sferen met deze heerlijke linzensoep! Buiten is het koud en grijs, je verlangt naar mooie lentedagen. Het duurt nog even voordat het zover is, in dat geval kun jij je verwarmen met deze zonnige soep. Deze Oosterse linzensoep is gemaakt van voedzame en snelkokende rode linzen. Als je ze inweekt dan zijn ze nog sneller klaar. Verwarm jezelf met deze gezonde vegan soep. Lekker met (naan)brood erbij.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr gedroogde rode linzen
  • Bouillonblokje
  • 1 rode of gele paprika
  • 1 ui
  • 1 tl gemberrasp
  • 1 el olie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl garam masala
  • Peper naar smaak
  • Koriander of peterselie

Instructies

  • Maak de linzen schoon, kijk of er geen steentje in zit, was ze in een ruime zeef en week ze in. Gooi het inweek water weg en breng ze met 500 ml schoon water aan de kook.
  • Zet het vuur laag zodra het water begint te koken, schep eventueel het schuim af. Voeg een bouillonblokje, kurkuma en gemberrasp toe.
  • Pel en snipper de ui, verwijder de zaadlijsten van paprika en snijd deze in smalle stukjes.
  • Zet een andere pan op het vuur en fruit de ui in één eetlepel olie. Voeg paprikapoeder en garam masala toe.
  • Voeg de gesneden paprika toe, roerbak ze een paar minuten, zet de deksel op de pan en laat ze 5 minuten zachtjes gaar worden.
  • Als de linzen gaar zijn, pureer ze met een mixer en roer de ui en paprikamix erdoorheen. Is de soep te dik? Verdun het met gekookt water.
  • Breng de soep op smaak met peper en fijngehakte koriander of peterselie.

Notities

 

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt