Vegetarisch & Veganistisch

Hi Healthy one! Leuk dat je mijn blog hebt gevonden. Zoek je een heerlijk vegetarisch recept of kookinspiratie? Dan ben je hier op het goede adres. Ook als je veganistisch eet, kun je de meeste recepten uit mijn blog uitproberen. In plaats van gewone zuivelproducten kun je dan plantaardige melkproducten op basis van soja en kokos gebruiken. Eieren kun je bijvoorbeeld vervangen door gebroken lijnzaad.

Mijn achtergrond

Mijn naam is Sangeeta en ik ben de oprichter van het blog Veelzijdig Vega. Naast dit blog ben ik de eigenaar van www.stijlcopywriting.nl. Schrijven is mijn passie en ik hou ontzettend veel van kleurrijk en gezond koken. In 2015 heb ik een kookboek geschreven over vegetarisch & creatief koken. Afgelopen jaar heb ik ook vega vlees-klassiekers geschreven voor “De Hippe Vegetariër”.

Volgens de geloofsovertuiging van het hindoeïsme ben ik vegetarisch opgegroeid in India. Hindoeïsme is een van de grote wereldgodsdiensten waarin respect voor iedereen belangrijk is. Hindoes willen andere wezens geen pijn doen daarom eten ze geen dierlijke etenswaren.

Toen ik als vegetariër in 1988 naar Nederland kwam, zeiden veel mensen tegen mij “van vlees wordt je sterk en je hebt het nodig”. Ik was nog jong en dacht “misschien moet ik in Nederland anders eten vanwege het koude weer” en begon ik flexitarisch te eten.

Tegen heug en meug at ik af en toe een stukje vlees. Bijna 20 jaar was ik flexitariër en daar had ik eigenlijk geen zin in. Ik wilde toch proberen plantaardig te koken daarom besloot ik in 2007 zelf vegetariër te worden. Voor mijn gezin maakte ik wel een paar keer per week vleesgerechten.

Helende kracht 

Plantaardig eten doet mij heel goed, ik zit lekker in mijn vel, slik geen pijnstillers en gelukkig hoef ik bijna nooit naar de huisarts te gaan. Met mijn blog wil ik je daarom inspireren om de positieve gezondheidsvoordelen van meat-free maaltijden te ontdekken.

Wil jij ook je gezondheid een boost geven? Ervaar dan de helende kracht van heerlijke en plantaardige voedingsstoffen.

Op mijn blog deel ik elke week mijn kleurrijke en verrukkelijke veelzijdige vega recepten met jou. Stap voor stap leg ik je uit hoe je gezonde veelzijdige gerechten kunt bereiden.  

Veel plezier op mijn blog! Als je vragen hebt, neem dan contact op met mij.