Uien pickles
Wil je elke dag uien eten en geen zin om steeds traantjes te vegen? Maak een uien pickles voor de hele week en geef jouw darmen pre- en probiotica. De prebiotische vezels in dit knolgewas zijn goed voor de darmbacteriën. En pickles is een probiotica ofwel superfood voor darmen. Pickles komt van het Nederlandse woord pekel wat inleggen of inmaken betekent. Officieel heb je daarvoor azijn, suiker, water en zout nodig maar het kan smaakvoller en gezonder. Geef jouw pickles een natuurlijke roze kleur en een verrukkelijke smaak.
Ingrediënten
- 150 gr uien
- 50 gr rode bieten
- 2-3 el natuurazijn
- 2 el rietsuiker
- 5-6 kruidnagels
- 1-2 laurierblaadjes
- ½ kaneelstokje
- (Roze) zout en zwarte peper naar smaak
Instructies
- Was en schrap de biet en snijd deze in 3-4 stukken.
- Breng 200 ml water aan de kook, voeg alle ingrediënten toe behalve uien.
- Kook het gekruide vloeistof met bieten ongeveer 15 minuten.
- Pel de uien, was en snijd ze in dunne plakken of ringen.
- Doe de uien in een schone glazen pot.
- Leg een zeef over de pot en giet warme roze vocht over de uien.
- Sluit de deksel, laat het afkoelen en bewaar de gepekelde uien in de koelkast.
- Eet lekker bij een pilav, op een broodje of zoals je dat wil en geniet van eigen gemaakte probiotica.
- En gebruik de smaakvolle bietenstukjes voor een salade.