TUINBONENSALADE

Verminder Co2 uitstoot en geef je lichaam alle beste door lokaal geteelde groenten te eten. In de lente- en zomermaanden is daar veel keus aan en die groenten zijn in dichtbije moestuinen geteeld. Deze maand groeien supergezonde tuinbonen op de Hollandse bodem. Sommige zijn groen en andere prachtig roze van binnen. Behalve mooi uitziend zijn ze ook duurzaam zonder kunstmatige chemicaliën en vervuiling. Proef de verrukkelijke smaak van dichtbij in deze tuinbonensalade.
Porties 4

Ingrediënten

  • 250 gr gepelde tuinbonen
  • 200 gr komkommer
  • 6-7 kleine radijsjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • Zout en peper
  • Slablaadjes voor garnering

Instructies

  • Verwarm ½ kopje water in een pan, voeg 1 el azijn en roer de gewassen bonen erdoor. Laat ze op laag vuur 5-6 minuten garen en daarna afkoelen.
  • Snijd de schoongemaakte radijsjes en komkommer in gewenste stukken.
  • Meng de resterende ingrediënten erdoor en garneer de tuinbonensalade met slablaadjes. Serveer deze salade als bijgerecht of lekkere lunchgerecht.

Notities

Dit zijn de prachtige roze tuinbonen

2 thoughts on “TUINBONENSALADE

  1. Hallo Sangeeta,
    Ik doe maar net of jij mij persoonlijk kookles geef. Ik ben deze salade aan het maken. Waarom omdat die er zo mooi uit ziet en mijn eega in het zhs ligt. Ik heb in de super geen roze tuinbonen kunnen vinden. Ik heb dus diepvries gekocht. Ik zag wel potten en blikken met tuinbonen. Vragen: moet ik na het garen van de tuinbonen het overige vocht afgieten? Kan na het garen de tuinbonen ook nog wokken? Wanneer moet ik de twee eetlepels olie toevoegen? Moet ik alle ingrediënten in de koelkast of in een vriesvak laten afkoelen. I’m sorry: voor mij is dit allemaal heel nieuw. Bekwame keukenhelden vinden dit een “eitje.” Groetjes Bert (75)

    1. Beste Bert,

      Wat goed dat je tuinbonensalade maakt. Die roze bonen zie je inderdaad maar zelden, ik heb ze ook via een privé moestuin van vriendin. Je kunt ze gewoon kort garen volgens het recept met weinig water, afgieten en wokken is dan niet nodig. Je mag ze warm of koud eten zoals je lekker vind. Naar smaak mag je olie en kruiden als laatste toevoegen.

      Wil je als een salade eten? Dan laat je de ingrediënten altijd eerst op kamertemperatuur afkoelen. Warm eten mag nooit in de koelkast.

      Warmhartige groet, Sangeeta

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt