Spaanse Tortilla
Spaanse tortilla
5 van 1 stem

Ga je binnenkort lekker picknicken, neem dan voor iedereen een stukje tortilla Española mee en beleef Spanje. Veelzijdige rijk gevulde tapas-schalen met heerlijke tortilla is een typische Spaanse specialiteit. Nu krijg je het wellicht Spaans benauwd om een tortilla Española te maken. Dat is niet nodig want ik heb een makkelijke oven versie van deze klassieker. Spinazie en tomatenpuree geven dit lunchgerecht en bijzonder smaakje.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 8

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelen (gewicht zonder schil)
  • 300 gr spinazie (deelblokjes uit de diepvries)
  • 2 uien, 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr feta kaas
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 eieren
  • 1 kopje kikkererwtenmeel

Instructies

  • Haal de spinazie uit de diepvries en laat deze ontdooien. Schil ondertussen de aardappelen, was en rasp ze.
  • Schil de uien en de knoflook, hak ze fijn, fruit ze in 2 el olie en laat ze afkoelen. Kluts de eieren in een kom en meng ze met feta kaas.
  • Verwarm de oven op 180 °. Doe de ontdooide spinazie in een grote kom, voeg de kikkererwtenmeel en de aardappelrasp toe en roer alles door elkaar.
  • Giet het eimengsel door de spinazie, voeg eerder gefruite uien, knoflook, tomatenpuree, zout en peper toe. Meng alles goed en verdeel het in een ingevette bakvorm.
  • Bak de tortilla Española 40 minuten in de oven. Laat het afkoelen, snijd voor iedereen een mooi stukje en neem mee in je picknickmand.

2 Thoughts to “Tortilla Española”

  1. Wouter

    5 stars
    Heerlijk gegeten. Dacht dat je voor dit gerecht bladerdeeg nodig hebt voor de bodem, maar het kon zonder.

    1. Sangeeta

      Beste Wouter,

      Bedankt voor je reactie. Voor een Spaanse tortilla heb je geen bladerdeeg nodig. Ze koken de aardappelen en groente wel van tevoren. Voor meer vitaminebehoud heb ik de ingrediënten alleen in de oven bereid. En de tortilla smaakte heerlijk.

      Groet, Sangeeta

Leave a Comment