Top 3: herfstsoepen
Denk je aan herfst, dan denk je meteen aan harde wind, regen en minder zonlicht. Dat betekent dat wij nu de warmte en energie van de zalige zomer gaan missen. En slechte weersomstandigheden kunnen ons zelfs somber maken. Wat doe je om energiek te blijven? Genieten van heerlijke verwarmende soepen natuurlijk.
Je interne kachel stoken is de goedkoopste manier om het lichaam warm te houden. En voor langdurige energieboost zonder suikerdip, neem je geen voorverpakte soep. Maak die energieboosters zelf met je lieveling groente van het seizoen. Ter inspiratie heb ik top 3: herfstsoepen voor jou.
Rode bietensoep
Ben je steeds moe en heb je geen puf om iets te ondernemen? Doe dan iets nieuws. Bewonder de prachtige rode biet en maak er iets gezonds van. Of probeer dit simpele recept van de weldadige rode bietensoep uit en kleur je humeur.
Creatief zijn in de keuken is supergezond en deze kleurrijke soep boost je gezondheid extra. Want nitraat in rode biet is goed voor je hersenen en uithoudingsvermogen. Hup de keuken in, kleur je humeur en voed je hersenen goed.
Ingrediënten
- 500 gr gekookte rode bieten
- 2 appels
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- Bouillonblokjes
- 4 el kookroom
- 2 el amandelschaafsel
- Dille of tijm (fijngehakt)
- Peper en zout
Instructies
- Schil de appel en ui, snijd ze in kleine stukjes. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, voeg de gesneden bieten en appelstukjes toe.
- Roerbak ze 5 minuten, voeg dan 200 ml warm water en de bouillonblokjes toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur af en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de peper en groene kruiden toe en maak de bietensoep iets dunner met gekookt water.
- Schenk wat room in en bestrooi de rode bietensoep met amandelschaafsel en geniet ervan.
Bleekselderijsoep
Ontspan met een kommetje bleekselderijsoep en houd zuurtegraad van jouw lichaam in balans. Verzuurd lichaam is aantrekkelijk voor virussen en dan krijg je te maken met ongemakken en lichamelijke klachten.
Elke dag groene groente eten helpt en nu het kouder wordt, is verwarmend kost beter voor jou. En de gezonde versie daarvan maak je van zuur-base-evenwichtige groente volgens dit simpele recept. Geniet ervan, houd ziekten op afstand en kom vitaal de herfst door.
Romige wortelsoep
Wil jij je afweersysteem versterken en op een natuurlijke manier de huidveroudering uitstellen? Gezond en mooi uitzien kan inderdaad zonder enige voedingssupplement. Allereerst is het belangrijk om stress te vermijden en te stoppen met roken.
Reinig jouw lichaam ook van binnenuit met waardevolle vezels & vitamines. Linzen en wortelen in deze romige wortelsoep zijn rijk aan vezels. En vitamine A in wortelen is goed voor je afweersysteem en een stralende huid. Ga stralend de herfst in!
Ingrediënten
- 500 gr wortelen
- 100 gr rode linzen
- 1 el olie
- 1 el gesneden gember
- Groene kruiden
- Bouillonblokjes
- Zwarte peper
- +/- 650 ml gekookt water
Instructies
- Maak de linzen schoon, kijk of er geen steentje in zit, was ze in een ruime zeef en week ze in.
- Schrap en was de wortelen en snijd ze in stukjes.
- Voeg olie in de pan, fruit de gember en voeg de wortelen en ingeweekte linzen toe.
- Roerbak ze een paar minuten, voeg bouillonblokjes toe en giet er gekookt water over. Laat de soep op laag vuur in gesloten pan koken tot de linzen en de wortelen gaar zijn.
- Pureer de soep, breng op smaak met peper & peterselie en smul dit comfort food met naan of een brood van eigen voorkeur.
Stook je interne kachel en krijg langdurige energieboost zonder suikerdip. Reinig jouw lichaam, geniet van top 3: herfstsoepen en ga stralend de herfst in.
Heb je vragen? Stel ze gerust.
Liefs, Sangeeta