Top 3: Herfst inspiraties

Top 3 herfst inspiraties

Dag zonnige zomer, hallo heerlijke herfst. De bomen kleuren weer geel, oranje, rood of bruin en de natuur ziet er schitterend uit. Tegelijkertijd hebben we te maken met veel regen, wind en minder zon waardoor onze biologische klok ontregeld raakt. We kunnen somber en minder energiek zijn en wat aanpassing in onze eetstijl nu superbelangrijk.
Laat je verrassen door deze top 3: herfst inspiraties, krijg meer energie en geniet volop van de herfst charme.  

Prachtige paddenstoelen voelen, koken en smullen

Het wisselvallige najaarsweer zorgt ervoor dat prachtige paddenstoelen uit de grond schieten. Ze zijn mooi om te zien dus maak elke dag een herfstwandeling, geniet ervan en blijf gezond. Pluk die giftige zwammen niet en laat ze in de natuur dan kunnen anderen ook genieten van die herfstsymbolen. De eetbare versies koop je in de supermarkt en die mag je voelen, koken en smullen.

Paddenstoelen zijn in vele soorten en maten, de bekendste zijn witte champignons en kastanje champignons. Daarnaast zijn eekhoorntjesbrood, cantharellen, oesterzwammen, portobella, shiitakes enz. Ze barsten van gezonde stoffen en vooral b vitamines die het lichaam energie geven die juist nu nodig is. Vind de simpele paddenstoelenrecepten op dit blog en maak lekkere curry, lasagne, quiche, soep, tapas en eet ze nooit rauw.

Maak iets lekkers van pastinaak en geniet van de smaak

Vergeet niet in dit jaargetijde de vergeten groente: pastinaak, ivoorkleurige wortels op het menu te zetten. Er zitten meer langzame/complexe koolhydraten en voedingsvezels in dan in aardappelen. Daarom zijn deze wortels een goede energieleverancier en houden bloedsuikerspiegel op peil. Ook zijn ze slankmaker, goed voor het hart, darmen en de weerstand.

Deze duurzame en heerlijke herfstgroente komt vanaf september tot maart uit de Nederlandse bodem. Vervang die koolhydratenbron door aardappelen en boost jouw lichaam of maak iets lekkers van pastinaak en geniet van de smaak. Wat dacht je van groente friet zonder te frituren of gebruik jouw creativiteit en tover ze om in een verrukkelijke schotel?

Met een pompoen kun je ontzettend veel doen

De enige echte herfst- en Halloween attribuut: pompoen is een superfood en smaakt in deze tijd op z’n best. Het najaar is officieel de oogsttijd voor onder andere pompoen want de naam herfst komt van het Engelse woord ‘harvest’, het betekent binnenhalen van groente/fruit. In herfstmaanden halen we gewassen binnen en oogsten is genieten van groente en fruit die niet vervuild zijn door uitlaatgassen.

Deze duurzame oranjeheld is verrassend gezond en een effectieve pijnstiller. Met een pompoen kun je ontzettend veel doen en zelfs ontstekingen en pijnen verzachten. Hier onder zijn de links naar recepten met top 3 herfsthelden: paddenstoelen, pastinaak en pompoen. Tijd om de keuken in te duiken en heerlijke herfstkost te toveren met deze veelzijdige top 3 herfst inspiraties.

Herfst quiche

Pastinaakpuree

Verras jezelf en je gezin door veelzijdige top 3 herfst inspiraties, krijg meer energie en geniet van de herfst charme

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt