Top 3: gele vegan curry’s

Top 3: gele vegan curry's

Geel is de kleur van Pasen en van de stralende zon die na donkere maanden vaker schijnt. Geniet er volop van en prikkel intussen alle zintuigen met dit wereldgerecht. Curry komt van het Indiase dialect, ‘kari’ wat saus betekent en zo was dit oorspronkelijke gerecht. Op die manier kun je allerlei soorten curry maken die gezond voor jou en voor de wereld is. Laat je inspireren door top 3: gele vegan curry’s en heb respect voor dieren zoals in het curry-land.

Toffe tofu curryCurry

Hoe tof is het om zo’n grote wereld te redden met een kleine verandering? En dat heeft vele pluspunten want deze geweldige gewoonte maakt jou extra gezond. Tofu is een hartvriendelijk eiwitrijk product gemaakt van sojabonen.

Zit er geen smaak aan? Dat geldt ook voor vlees, zonder smaakmakers is niets lekker. Maak het verrukkelijk volgens dit recept en tover een toffe tofu curry op tafel. Geniet gezond en red de wereld op een makkelijke manier. Alle beetjes helpen!

Ingrediënten

  • 500 gr tofu
  • 1 grote mango
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el gehakte gember
  • 1½ tl kurkumapoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1 el olie

Instructies

    1. Laat de tofu blok uitlekken en dep deze met een schone theedoek. Snijd brede tofu plakken en gril ze (in elektrische grill op bakpapier) zonder olie.
    2. Schil intussen de mango en pureer het vruchtvlees.
    3. Snijd de gegrilde tofuplakken in kleine stukken naar wens.
    4. Fruit de gember in olie, voeg kurkumapoeder en tofustukken. Roerbak ze enkele minuten en voeg de mangopuree en kokosmelk toe.
    5. Laat het geheel 10-15 minuten sudderen en breng op smaak met zout, peper en garam masala.
  • Eet de toffe tofu curry met rijst, naan, roti of brood naar keus.

_________________________________________________________________________________________________________________________

SperziebonenschotelVegan sperziebonencurry

“Spring is in the air”. Ruik jij ook de lentegeuren of heb jij last van hooikoorts? Steeds maar verstopte neus en een grieperig gevoel laten je niet genieten van de prachtige lente. Wat doe je daartegen en hoe verminder je die vervelende klachten? Gezond genieten.

Natuurlijke & krachtige antioxidanten blokkeren alle allergische reacties. Maak vaker zo’n plantaardig peulvruchten gerecht en boost je lichaam. Probeer ook tips uit mijn blog ‘natuurlijke boosters tegen hooikoorts’, zeg bye bye tegen hooikoorts en geniet van de leuke lente. Lees stapsgewijs hoe makkelijk het is om romige vegan sperziebonencurry te maken.

__________________________________________________________________________________________________________________________

Gele köfte-curry

Courgette köfteHet geheim van de kleurrijke Hindoeïstische groenteschotels zit allereerst in het medicinale zonnige wonder. En daarnaast gebruiken ze specerijen die het eten lekkerder en gemakkelijk verteerbaar maken.  

Deze köfte-curry heeft het allemaal, die ziet er mooi uit en barst van de gezonde ingrediënten. Haal de lente in huis en vrolijk jezelf op met deze eiwit- en energierijke zonnige curry.

Ingrediënten

Voor 20 köfte

  • 2 courgettes (500 gr)
  • +/- 200 gr kikkererwtenmeel (afhankelijk van het vocht in courgettes)
  • 2 el fijngehakte noten (optioneel voor extra eiwit)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl garam masala
  • Zout en chilipeper
  • Groene kruiden naar smaak
  • Zonnebloemolie of sojaolie om te frituren

Saus ingrediënten

  • 2 fijngehakte uien
  • Knoflook en gember naar smaak
  • 1½ tl kurkuma
  • 400 gr gezeefde tomaten
  • 100 ml vegan room
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl garam masala
  • Zout en chilipeper
  • 2 el olie
  • 1 el maïzena
  • Koriander of peterselie voor garnering

Instructies

  1. Was de courgettes en rasp ze zonder te schillen. De schil is rijk aan vezels die super belangrijk zijn voor onze spijsvertering.
  2. Schep de courgetterasp in een schone niet te dikke doek en laat het ongeveer half uurtje rusten.
  3. Wring het doekje met courgettevocht uit boven een schaal. Het vitaminerijke vocht bewaar je voor de saus.
  4. Meng in een grote kom de courgetterasp, de kruiden/specerijen, noten en het kikkererwtenmeel. Maak er een zacht deeg van en draai op een geoliede handpalm ronde ballen ervan.
  5. Verwarm de olie goed en frituur de köfte op niet al te hoog vuur.
  6. Maak een saus: Fruit de komijnzaadjes met gehakte uien-knoflook en gember. Voeg kurkuma, gezeefde tomaten, zout, chilipeper en garam masala toe en stoof de saus.
  7. Meng 1 el maïzena met een paar eetlepels koud water en roer het maïzenapapje erdoor.
  8. Mix als laatste de vegan room en doe de gebakken köfte erdoor. Smul de köfte-curry met rijst of andere granen naar keuze.
  9. Geniet van deze gele vegan curry en geef een dierwaardig leven aan dieren.
Top 3: gele vegan curry'sBen jij geïnspireerd met deze top 3: gele curry’s? Krijg je nu zin om paassferen en een betere wereld te creëren? Loop of fiets naar de (super)markt en koop puur natuurlijke benodigdheden.
Duik de keuken in, vul jouw huis met Indiase geuren en creëer zonnige paassferen.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt