Tomatensoep

Voorkom de herfstdip en maak een fleurig feestje in je keuken. De zomerse zonnestralen veranderen in de grijze en regenachtige dagen. De wisseling van het seizoen kan voor de moeheid en een gebrek aan energie zorgen. Verwen jezelf met deze kleur- en energierijke soep & geniet van de prachtige herfst. Verzadigd met vitamine C, lycopeen, kalium en antioxidanten is deze klassieker een opkikkertje op een herfstige dag.
Servings 4
Ingrediënten
- 500 gr tomaten
- 200 gr sperziebonen
- 2 middelgrote aardappelen
- Bouillonblokjes & (zwartpeper)
- peterselie
Instructies
- Breng in een soeppan 500 ml water aan de kook en voeg bouillonblokjes toe. Halveer de gewassen tomaten en leg ze voorzichtig in de kokende bouillon.
- Maak de sperziebonen schoon, schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen en de sperziebonen in een andere pan volgens deze kooktechnieken.
- Haal de tomaten na 5 minuten uit de bouillon en ontvel ze. Mix de tomaten en aardappelen met een mixer. Meng daarna de gekookte sperziebonen erdoor. Breng de soep op smaak met fijngehakte peterselie en peper.