Tiranga appam

Tiranga appam

Voeg overal een beetje creativiteit aan toe en bewonder het resultaat. Zo gaan ze in India te werk vooral als er iets te vieren valt. 26 januari, dag van de Republiek staat jaarlijks in het teken van nationale feestdag. Het is de dag waarop Indiase grondwet van kracht ging. En daar horen de nationale kleuren van deze tiranga appam bij.
Appam is een luchtige pannenkoek uit het Zuiden van India. Veel olie heb je niet nodig om die te bakken. Net als dosa kent dit gerecht ontzettend veel varianten en het kan op een simpele manier. Daarbij maken ze altijd lekkere chutney uit de populairste producten van deze streek. Geen zin in pittige chutney, maak dan deze driekleuren groente tiranga appam.

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte rijst
  • 100 gr fijne meel
  • +/- 200 ml kokosmelk
  • 2-3 kopjes warm water
  • 2 tl gist
  • 1 el suiker
  • Wortelrasp naar smaak
  • Groene kruiden naar smaak
  • 1-2 el olie

Instructies

  • Doe de rijst, gist, suiker, meel en kokosmelk in de blender. Giet warm water erover en pureer fijn, hoeveelheid water is afhankelijk van soort meel. Maak een soort pannenkoekbeslag.
  • Zet het beslag op een warme plek om te fermenteren. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Is het beslag luchtig? Verhit en bestrijk een pan met olie en giet het beslag, beweeg de pan en verdeel het beslag.
  • Versier appam met wortelrasp en groene kruiden erover en zet een deksel op de pan.
  • Bak tiranga appam op laag vuur in gesloten pan.
  • Als het witte gedeelte bovenkant helemaal droog is, is de appam klaar.
  • Hoe lang het bakken duurt, is afhankelijk van de dikte van het beslag.
  • Proef Zuid-Indiase specialiteit en wees trots op je creativiteit.
    Tiranga appam

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt