Thaise noedelsalade
5 van 1 stem

Aan goddelijke geuren van verse kruiden en geroosterde pinda’s ontkom je niet in Thailand. Over de eetkraampjes met liefde gemaakte street food struikel je er bijna. In elke straat van Bangkok koop je wereldberoemde noedels met knapperig gewokte groenten. Een gezondere versie daarvan maak je zelf met dit simpel recept. Ervaar de culinaire ontdekkingsreis in eigen keuken.
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr (volkoren)noedels
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el geroosterde gehakte pinda’s
  • 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 cm gember
  • 3 el (arachide)olie
  • 5-6 whole baby corns (uit de blik)
  • 2 el sojasaus light
  • Chilipeper naar smaak
  • 1 limoen
  • Koriander (fijngehakt)
  • Sla bladeren voor garnering

Instructies

  • Maak de bleekselderij & wortels schoon en snijd deze groenten in lange dunne stukjes. Snijd elke babymais ook in 2-3 lange stukjes. Schil de ui, de knoflook en gember en hak ze fijn.
  • Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat ze afkoelen.
  • Verhit de wok, giet er 2 el olie in en wok eerst de ui, knoflook en de gember. Voeg de wortels en wok ze al omscheppend met twee spatels 5 minuten op hoog temperatuur.
  • Schep dan de bleekselderijstukjes erbij en wok alles nog 2-3 minuten. De groenten moeten knapperig blijven. Roer de baby mais erdoorheen en zet het vuur uit.
  • Doe de sojasaus, 1 el olie, het limoensap, de koriander en chilipeper in een ruime saladeschaal. Schep de afgekoelde noedels en de groenten erbij, meng alles door elkaar en garneer deze noedelsalade met gehakte pinda’s op slabladeren.

2 Thoughts to “Thaise noedelsalade”

  1. Anja


    Prima salade. En snel klaar te maken.

    1. Sangeeta

      Dank je wel, Anja. Zelf maken is leuker en je kan het gerecht net zo gezond en pittig maken als je wilt.

Leave a Comment