Teriyaki bowl

Teriyaki bowl

Ken jij het geheim van 100 jarigen vitale Okinawa's? Waarom zijn die Japanners de gezondste ouderen ter wereld? Ze gaan echt niet elke week naar sportschool toch zijn ze fit en gezond op de hoge leeftijd. Natuurlijk zijn ze actief in en rondom het huis en een gezonde voeding speelt daarbij een superbelangrijke rol. Ze eten vaker een kleine portie teriyaki bowl en die teriyaki saus maken ze zonder vette boter. Zout vervangen ze door sojasaus en door antioxidantrijk eten hebben ze minder kans op ziekten. Lees het simpele recept van Okinawa’s.
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr volkorennoedels
  • 1 stronk paksoi
  • 2 paprika’s
  • 1 bosje peen
  • 250 gr tofu
  • 1 el geraspte gember
  • Rasp van 2 teentjes knoflook
  • 2 el maïzena
  • 1 el bruine suiker
  • 75 ml sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sesam olie
  • 2 el wokolie
  • Peper naar smaak

Instructies

Maak een teriyakisaus:

  • Meng 2 el maïzena met 200 ml koud water in een sauspan. Voeg de olie, azijn, sojasaus, suiker, gemberrasp en knoflookrasp toe.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook, laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen en breng de teriyakisaus op smaak met peper.

Japanse bowl

  • Dep de tofu goed met een schone keukendoek, snijd het blok in gewenste plakjes. Verwarm de gril en gril de tofuplakjes op een ingevet bakpapier.
  • Wok de gewassen paksoi en paprika’s ongeveer 10 minuten.
  • Snijd de geschrapte bospeen in lange slierten.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Serveer de wokgroente, noedels, tofu en rauwkost in een bowl en de teriyaki saus apart.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt