Tarte tatin courgette
Ben jij altijd bang om fouten te maken? Dan leer je geen nieuwe dingen en je kunt ook niet trots zijn op je creaties. Weet je ook dat een foutje zelfs iets bijzonders kan opleveren. Zo is de populaire tarte tatin ontstaan door een bakfout in een Frans stadje. De twee zussen van het hotel tatin vergaten namelijk het taartdeeg in de bakvorm. En om het taartje te redden legden ze gauw het deeg erover. Na het bakken keerden ze het taartje om en het resultaat was prachtig. Deze taart heette tarte tatin en werd wereldberoemd. Alles hoeft niet in één keer goed te gaan en experimenteren is leren. Probeer gerust een tarte tatin courgette of met een andere groente. Haal Frankrijk in huis en bon appetit.
Porties 4
Ingrediënten
- 2 gele courgettes
- Quichedeeg
- 1 el gesmolten ghee of boter
- 100 gr (feta)kaas
- Zout, peper en tijm naar smaak
Instructies
- Gebruik kant en klaar quichedeeg of maak een caloriearm deeg op een gemakkelijke manier.
- Rol het deeg uit met behulp van droge meel net zo groot als een dinerbord. Snijd in het midden van het deeg een klein rondje om het groentevocht te laten ontsnappen.
- Verwarm de oven op 200 graden en bestrijk een ronde bakvorm met ghee of boter.
- Verdeel de plakken courgettes in de ingevette schaal, bestrooi zout/peper/tijm en brokkel feta erover.
- Plak het uitgerolde deeg over de courgetteplakken en schuif de bakvorm in de oven.
- Binnen een kwartier is de tarte tatin courgette klaar. Laat het iets afkoelen.
- Leg een dinerbord over de taart, keer om en je ziet jouw heerlijke creatie met de groente van het seizoen. Snijd het in stukken en proef Frankrijk op je bord.