TARKA DAHL

Dahl
5 van 1 stem

Op een menukaart in een Indiaas restaurant heb je vast wel eens Tarka dahl of tadka dal zien staan. Wil je weten wat het inhoudt? Tarka betekent smaak versterken en je voegt het aan het einde toe als de linzen gekookt zijn. Tarka dahl kan elke soort linzen zijn met specerijen getemperd in ghee. En als je geen ghee hebt kun je dit gezonde vet vervangen door olie die je in huis hebt. Lees verder en je weet hoe makkelijk het is om dit wereldgerecht op jouw tafel te toveren.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr linzen
  • 2 tomaten
  • 2 tl geraspte gember
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el ghee
  • Zout en cayennepeper

Instructies

  • Kook de gewassen linzen met 500 ml water, gemberrasp, kurkumapoeder en zout.
  • Hak de tomaten en voeg ze toe aan de gekookte linzen en bestrooi de linzen met garam masala.

Zo maak je tarka

  • Verwarm de ghee in een koekenpan. Voeg het knoflookpoeder en fruit de komijnzaadjes tot ze een heerlijke geur verspreiden.
  • Voeg het paprikapoeder en cayennepeper en haal de pan meteen van het vuur.
  • Giet deze tarka over de gekookte warme linzen en serveer tarka dahl met witte rijst, roti of naan.

2 thoughts on “TARKA DAHL

  1. 5 sterren
    Wat een simpel recept van een lekker wereld recept. Dank voor de inspiratie. Nu ga ik vaker lekkere linzen op die manier maken.

    1. Beste Martha, Hartelijk dank voor je reactie en fijn om te lezen dat je het recept simpel vindt. Veelzijdig Vega recepten zijn inderdaad makkelijk en helder. Stay positive, eet gezond en geniet.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt