Tapiocaparels pudding

Tapioca pudding

“Geduld is een schone of zalige zaak” en het resultaat na geduldig wachten is prachtig. Neem een kijkje naar de afbeelding van deze tapioca pudding, schitterend toch. Mijn geduld tijdens koken, laten rusten en voorzichtig uit de vorm halen zorgde voor dit kunstwerk.
Over tapiocaparels gesproken, het zijn koolhydraatrijke korreltjes van cassave wortel. Wonderlijk dat ze pareltje kunnen maken van wortelmeel uit het subtropische gebied. Tover ze om in lekker toetje, geniet en vier deze keer tropische Pasen.
Gang Dessert
Servings 4

Ingrediënten

  • 100 gr tapiocaparels
  • +/- 400 ml kokosmelk
  • 2 lepels suiker
  • Handvol pistache noten

Instructies

  • Schep de tapiocaparels in een steelpan, giet erover water tot ze bedekt zijn.
  • Laat de tapioca ongeveer 10 minuten wellen.
  • Meng dan de kokosmelk erdoor en breng aan de kook.
  • Kook ze op laag vuur onder af en toe roeren.
  • Zijn de korreltjes gaar, meng de suiker, gehakte pistache en kardemompoeder erdoor.
  • Spoel een schaal of mooie vorm met koud water, bestrooi wat noten erin en giet de massa erin.
  • Laat de pudding afkoelen en bewaar de gekoelde pudding in de koelkast.
  • Keer om en bewonder het resultaat van eigen geduld tijdens het hele proces.
    Fijne Pasen!
    Tapioca pudding

2 gedachten over “Tapiocaparels pudding

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt