Tabouleh

Proef Perzische ambiance en eet je slank. Een typisch ingrediënt uit de Perzische keuken is granaatappel: een van de gezondste vruchten ter wereld. Deze caloriearme en zoet-zure component met rode kleine pitjes geeft Perzische gerechten een extraatje. En die feestelijke korreltjes zijn onmisbaar op tabouleh gemaakt van Mediterraan graan bulgur. Dit behoorlijk gezonde lunchgerecht kent vele versies en je kunt het zowel koud als warm eten. Voeg als laatste granaatappelpitjes toe en creëer Perzische sfeer.
Servings 4
Ingrediënten
- 200 gr bulgur
- 1 granaatappel
- Handvol peterselie
- Handvol muntblaadjes
- 1 kleine komkommer
- Sap van halve limoen
- 2-3 el olijfolie
Instructies
- Spoel de bulgur met koud water tot het spoelwater helder is. Verplaats de gewassen bulgur in een pan, giet er 250 ml water in en laat het een half uurtje wellen.
- Kook de bulgur op laag vuur met hetzelfde vocht totdat alle vocht opgenomen is. Meng olie erdoor en laat de inhoud iets afkoelen.
- Bereid ondertussen de granaatappel, kerf het vrucht, break het door midden en haal de pitjes eruit.
- Snijd de peterselie en muntblaadjes en meng alle ingrediënten door de bulgur. Garneer de tabouleh met granaatappelpitjes en eet deze salade lauwwarm of koud.