Surinaamse roti
Is het wereldberoemde platbrood: roti oorspronkelijk Hindoestaans, Indiaas, of Surinaams? Waar komt de naam roti eigenlijk vandaan en welke variant is het gezondste? Dat kun je hier lezen. In ieder geval zijn beide gistvrij en je eet ze warm met een verrukkelijke groenteschotel. Krijg je nu trek in het afhaalgerecht Surinaamse roti en het liefst vegan. Die maak je op een supersimpele manier zelf. Zelf maken is leuk en dan weet je precies wat je eet. Geef dit Hindoestaanse gerecht een eigen twist en proef vegan Zuid-America op je bord. Creëer een betere wereld en geniet lekker!
Porties 4
Ingrediënten
Voor 4 rotiplaten
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- +/- 60 ml lauw water
- Snufje zout
- 1 el olie
Voor groenteschotel
- 250 gr tofu
- 500 gr sperziebonen
- 250 gr aardappelen
- 200 gr tomaten
- 1 ui en knoflook naar smaak
- 2-3 el olie
- ½ liter groentebouillon
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl kerriepoeder
- Chilipeper naar smaak
Instructies
- Maak eerst het roti deeg en laat het een half uurtje rusten.
- Maak de dunne roti’s die vergelijkbaar zijn met een wrap.
- Snijd de tofu en de gewassen groenten in gewenste stukken.
- Verwarm de elektrische grill op stand 3 en gril de tofuplakken tot lichtbruin.
- Kook een halve liter water en meng bouillonblokjes erdoor.
- Fruit de knoflook, ui en komijnzaadjes in olie, voeg kerriepoeder en stukjes tomaten toe.
- Voeg na 2 minuten de sperziebonen, aardappelblokjes toe en giet de bouillon erover.
- Laat het geheel in gesloten pan op laag vuur gaar worden. Meng de gegrilde tofuplakken erdoor.
- Breng deze vegan groenteschotel op smaak met chilipeper en laat smaken met de Surinaamse roti.