Supersnack voor supermam

Neem deze Moederdag je mam mee op denkbeeldige reis naar Zuid-India. Een echte vakantie naar buitenland zit er niet in dankzij het coronavirus en telkens een reisverbod. Zoals je weet, is Moederdag 2021 anders dan je gewend bent, dat betekent mam op een andere manier in het zonnetje zetten. Wat dacht je van wereldberoemde supersnack voor supermam maken? Serveer de supergezonde supersnack lauwwarm of koud en vier deze Moederdag in een virtueel tropisch klimaat.
Ingrediënten
- 200 gr griesmeel
- 200 gr Grieks yoghurt
- 1 rode paprika
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipeper
- 1 tl fenegriekzaadjes
- 2 el olie
- 2 tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 1 el citroensap
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm 1 el olie in een koekenpan en fruit de fenegriekzaadjes, voeg het paprikapoeder & griesmeel toe en roerbak het meel 2-3 minuten.
- Meng de tomatenpuree en 1 kopje water erdoor, zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen.
- Snijd intussen de paprika in kleine stukjes en bestrijk de schaaltjes om te stomen met olie. Verwarm ook een laagje water in een pan en leg een stoominzet erin.
- Klop de yoghurt, voeg afgekoelde griesmeelmengsel, zout en chilipeper toe. Maak een dik beslag volgens dit recept met behulp van +/-100 ml water en laat het 30 minuten rusten.
- Meng een deel paprikastukjes, het bakpoeder en baksoda + citroensap erdoor. Verdeel resterende paprikastukjes in de ingevette schaaltjes en schep daarover het beslag.