Suikervrije speculaas muffins

Suikervrije speculaas muffins

Sinterklaas geniet van zijn vrije tijd en de online arbeid.
Alleen het Lockdown gaat ten koste van zijn gezondheid.
Veel zitten en lekker snoepen ……… zijn knecht had gelijk.
De zoete lekkernijen zijn nu inderdaad binnen zijn handbereik.
Een van zijn bakpieten kwam ineens op het fantastisch idee.
Hij maakte suikervrije speculaas muffins en Sint at mee.

Ingrediënten

Voor 6 grote of 12 mini muffins

  • 75 gr griesmeel
  • 75 gr zelfrijzend meel
  • 100 gr dadels
  • +/- 225 ml volle melk
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • el speculaaskruiden
  • ¾ tl baksoda
  • Snufje zout
  • 1 el citroensap
  • Amandelschaafsel als topping

Instructies

  • Verwarm de melk en week de dadels daarin voor 10 minuten.
  • Bestrijk de muffinvormen met boter/olie en verwarm de oven op 170 °C.
  • Hak de ingeweekte dadels samen met een derde van de melk.
  • Meng het griesmeel met speculaaskruiden en snufje zout.
  • Verplaats het dadelsmengsel in een ruime kom en mix de boter. Voeg geleidelijk het griesmeel, resterende melk en zelfrijzend meel toe.
  • Maak een cakebeslag zoals je gewend bent, roer als laatste de baksoda en daarover het citroensap erdoor.
  • Schep met een ijslepel het cakebeslag in de muffinvormen en versier ze met amandelschaafsel. Bak de suikervrije speculaasmuffins ongeveer 35 minuten op 170 °C.
  • Vier de verjaardag van Sinterklaas en geniet van de gezonde speculaasmuffins.
    Suikervrije speculaas muffins

Notities

Let op: Nadat je de baksoda en het citroensap erdoor gemengd hebt, moet het beslag snel in de oven.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt