Suikervrije lekkernij

Houd je ervan of niet, het grote Hindoe feest Diwali zonder zoete lekkernijen is echt incompleet. Veel zoetigheid hoort bij de rijke Indiase cultuur met goddelijke geschiedenis achter elk festival. Het is een oude traditie om zoete lekkernijen eerst aan de goden te offeren en dan gezamenlijk eten. Maar wat doet veel toegevoegde suiker met je lichaam? Dus voorkom overgewicht, diabetes, hoge cholesterol en veel meer ziekten. Vier het feest met natuurlijke en wel heerlijke suikervrije lekkernij. Happy Diwali.
Ingrediënten
- 125 gr gedroogde vijgen
- 125 gr dadels
- 50 gr gedroogde abrikozen
- 50 gr gemengde geroosterde noten
- 1-2 el geroosterd sesamzaad voor coating
- 1 el kokosolie
- Kardemompoeder (optioneel)
Instructies
- Snijd de gedroogde vruchten iets kleiner en blend ze in de hakmolen en hak de noten grof.
- Verwarm kokosolie in een koekenpan en fruit vruchtenmix 2-3 minuten.
- Voeg al roerend noten toe en meng tot ze goed aan elkaar plakken net als op de afbeelding.
- Zet het vuur uit en laat de massa iets afkoelen.
- Bestrooi een plank met sesamzaad, maak een rol van de vruchten-noten mengsel en haal het door sesamzaad.
- Laat de rol verder afkoelen, wikkel deze in een folie en bewaar de hele nacht in de koelkast.
- Snijd de suikervrije lekkernij rol in plakken en eet lekker puur natuurlijk.