SUIKERVRIJE ONTBIJTKOEK

Suikervrije ontbijtkoek

Weet jij hoeveel toegevoegde suiker je per dag het beste mag eten? Niet meer dan 2 eetlepels en daar kom je al gauw aan want suiker zit in veel kant- en klare producten. Niet alleen in snoep en frisdrank maar ook in veel etenswaren en zelfs in brood. En in een dikke plak gewone ontbijtkoek zit bijna die aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Proef deze suikervrije ontbijtkoek en je merkt bijna geen verschil. Het smaakt verrukkelijk zonder toegevoegde suiker. Kom gezond voor de dag met een stralende lach.
Gang Ontbijt

Ingrediënten

  • 150 gr roggemeel
  • 2-3 el kokosrasp
  • 100 gr dadels
  • 1 el gemberrasp
  • 200 ml volle melk
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zuiveringszout (baksoda)
  • Snufje zout
  • Sinaasappelrasp (optioneel)
  • Sap van halve sinaasappel

Instructies

  • Verwarm de melk en laat de dadels daarin wellen. Haal ze eruit en pureer de dadels met 1 deel melk.
  • Bestrijk een bakvorm en verwarm de oven op 170 °C.
  • Zeef het meel en meng deze met de kokosrasp, snufje zout en bakpoeder. Voeg de gemberrasp en geleidelijk gepureerde dadels en maak een beslag met behulp van resterende melk.
  • Roer als laatste baksoda en daarover het sinaasappelsap erdoor. Verdeel het beslag in de bakvorm, zet deze in de voorverwarmde oven en bak deze suikervrije ontbijtkoek 40-50 minuten afhankelijk van de diepte de bakvorm.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt