Suikervrije lekkernij

Suikervrije zoetigheid

Houd je ervan of niet, het grote Hindoe feest Diwali zonder zoete lekkernijen is echt incompleet. Veel zoetigheid hoort bij de rijke Indiase cultuur met goddelijke geschiedenis achter elk festival. Het is een oude traditie om zoete lekkernijen eerst aan de goden te offeren en dan gezamenlijk eten. Maar wat doet veel toegevoegde suiker met je lichaam? Dus verlaag gezondheidsrisico’s en vier het feest met natuurlijke en wel heerlijke suikervrije lekkernij. Maak er een gezonde feest van. Happy Diwali.
Gang Nagerecht, Snack
Keuken Indiaas

Ingrediënten

  • 125 gr gedroogde vijgen
  • 125 gr dadels
  • 50 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr gemengde geroosterde noten
  • 1-2 el geroosterd sesamzaad voor coating
  • 1 el kokosolie
  • Kardemompoeder (optioneel)

Instructies

  • Snijd de gedroogde vruchten iets kleiner en blend ze in de hakmolen en hak de noten grof.
  • Verwarm kokosolie in een koekenpan en fruit vruchtenmix 2-3 minuten.
  • Voeg al roerend noten toe en meng tot ze goed aan elkaar plakken net als op de afbeelding.
    Suikervrije zoetigheid maken
  • Zet het vuur uit en laat de massa iets afkoelen.
  • Bestrooi een plank met sesamzaad, maak een rol van de vruchten-noten mengsel en haal het door sesamzaad.
  • Laat de rol verder afkoelen, wikkel deze in een folie en bewaar de hele nacht in de koelkast.
  • Snijd de suikervrije lekkernij rol in plakken en eet lekker puur natuurlijk.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt