Stoofschotel

Stoofschotel

Bespaar in ieder geval dierenleed op de werelddierendag! Dieren in de vee-industrie hebben recht op een dierwaardig leven. Wees zelf de verandering en laat het doorgefokte en vetgemeste diertje niet jouw maaltijdhapje worden.
Gezond eten zonder vlees is makkelijk en het verbetert jouw gezondheid. Kook vandaag een verrukkelijke en voedzame vegan stoofpot, geniet gezond en blijf lief voor dieren. Lees verder en je snapt hoe makkelijk het is om dierenleed te besparen.
Servings 4

Ingrediënten

  • 500 gr zoete aardappels
  • 100 gr rode linzen
  • 350 gr pastinaak
  • 350 gr wortels
  • 250 gr ananasstukjes
  • 2 cm gember
  • 2 el olie
  • 1-2 laurierblaadjes
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gehakte rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Spoel de linzen en laat ze een half uurtje in water staan.
  • Schil intussen de pastinaak, wortels en zoete aardappels
  • Snijd deze groenten en rasp de gember.
  • Spoel de ingeweekte linzen nog een paar keer.
  • Verwarm de olie in een stoofpan, fruit laurierblaadjes en gember, voeg kurkuma en meteen gesneden pastinaak, wortels en linzen zonder vocht toe.
  • Roerbak ze 2-3 minuten, giet ongeveer ½ liter gekookte water erover en laat ze 10 minuten garen.
  • Schep zoete aardappelstukjes erdoor, meng het zout en de rozemarijn erdoor en stoof ze tot zoete aardappels gaar zijn.
  • Schep ananasstukjes erdoor en kook nog 5-10 minuten in gesloten pan op laag vuur en breng de stoofschotel op smaak met peper.
  • Verwarm jezelf na een herfstwandeling met deze goedgevulde vegan stoofschotel, boost je weerstand en blijf lief voor dieren.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt