Stoofperensalade

Hopelijk zit jij deze winter niet met de gebakken peren en maak je ook soms gestoofde peren. Dat is meteen het huis vullen met aangename aroma van rijke wintersmaken. En als je geen zin in dessert hebt, maak je daarvan smakelijke stoofperensalade. Salade is behalve vitaminebom een heerlijk bijgerecht of lunchgerecht. Eet je graag salades om af te vallen? Vergeet dan niet om bijvoorbeeld een broodje humus erbij te eten. Skip nooit koolhydraten en plantaardige eiwitten want afvallen lukt alleen met balansrijke maaltijden.
Servings 4
Ingrediënten
- 4 stoofperen
- 250 ml rode wijn
- 250 ml water
- 100 gr suiker
- Sap van halve citroen
- 1-2 kaneelstokjes
- 2 el maïzena
- 75 gr slamelange
- Zout/peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- Feta of andere saladekaas
Instructies
- Maak stoofperen volgens dit makkelijke recept en laat ze afkoelen.
- Schep de gewassen slamelange in een kom en bestrooi snufje zout/peper erover.
- Meng 2-3 lepels stoofperenvocht met olie erdoorheen.
- Verdeel deze in een saladeschaal, leg gesneden stoofperen erover en bestrooi met feta.
- Deze mooie combinatie stoofperensalade valt zeker bij iedereen in de smaak.
- Eet er wel koolhydraten en plantaardige eiwitten erbij, en je barst van de energie.