Stamppot met rozijnensaus
5 van 1 stem

Vergeet de jus en maak deze heerlijke rozijnensaus bij de Hollandse stamppot. Wist je dat rozijnen een positieve werking hebben op je lichaam en zelfs op je gebit. Ondanks dat deze gedroogde druiven erg zoet zijn, bevatten ze antibacteriële middelen die tandbederf voorkomen. Verwen je gasten met deze zonnige vegetarische stamppot en de overheerlijke rozijnensaus.
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kg geschilde aardappelen
  • 600 gr pompoen
  • 400 gr wortels
  • 100 kookroom of melk
  • 1 tl kurkuma
  • Zout en zwarte peper

Voor de rozijnensaus

  • 150 gr rozijnen
  • 350 ml water
  • 1 el gemberrasp
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ tl zout

Instructies

  • Schrap en was de wortels en snijd ze in schuine stukken (voor een zoete smaak).
  • Was de pompoen en de aardappelen en snijd ze ook.
  • Kook de groenten en aardappelen met kurkumapoeder in weinig water. Giet ze af als dat nodig is, voeg kookroom of melk toe en pureer ze met een pureestamper.
  • Voeg zout en zwarte peper toe, roer het door elkaar en de heerlijke stamppot is klaar.
  • Doe voor de rozijnensaus alle ingrediënten in een steelpannetje. Breng ze aan de kook en zet het vuur laag zodra de inhoud begint te koken.
  • Doe de deksel op de pan en laat de saus 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Mix de inhoud daarna met de staafmixer. Serveer de stamppot met de lekkere rozijnensaus.

2 Thoughts to “Snelle stamppot met rozijnensaus”

  1. Kim

    5 stars
    Deze stamppot is lekker en snel klaar te maken. De rozijnensaus is echt heerlijk en past goed bij de stamppot. Echt een aanrader.

    1. Sangeeta

      Dank je wel voor je positieve reactie, Kim. Op mijn blog vind je nog meer recepten voor snelle en lekkere gerechten.

Leave a Comment