Spruitjestaart

Spruitjestaart

Maak indruk met een lekker stuk spruitjestaart als kersthoofdgerecht. En zo zullen spruitjes, groene vitaminebommen bij iedereen in de smaak vallen. Natuurlijk kun je het hoofdgerecht eiwitrijker maken zonder vlees. Serveer de taart op een creatieve manier met linzen- of erwtensalade.
Dit is het 3e groene Veelzijdig Vega kerstgerecht, dat op een simpele manier ook vegan kan. Vorige week gaf ik je 2 makkelijke groene recepten van appetizer en groene soep. Creëer een stressvrije groene omgeving en profiteer van al dat lekkers van moeder aarde ons geeft. Fijne Kerst!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr spruitjes
  • 200 gr tarwebloem
  • 2 flaxeieren
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 75 ml olie of gesmolten boter
  • tl bakpoeder
  • ¼ tl baking soda
  • Zout, peper en gedroogde kruiden naar smaak

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon, halveer als ze te groot zijn en bestrooi ze met zout. Dep ze na een half uurtje droog met een schone doek.
  • Meng de tarwebloem met bakpoeder, baking soda, zout, peper en gedroogde kruiden.
  • Klop de eieren in een andere kom en roer de yoghurt en olie erdoor.
  • Bestrijk een bakvorm met olie en verwarm de oven op 170 graden.
  • Spatel droge ingrediënten bij het eimengsel en verdeel de helft van het mengsel in de bakvorm.
  • Leg 1 voor 1 de spruitjes in het beslag, giet het resterende beslag en leg weer spruitjes erover.
  • Bestrijk of spray klein beetje olie over de spruitjes en bak de spruitjestaart ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal na 5-6 minuten uit de bakvorm en snijd in stukjes.
  • Serveer een lekker stuk spruitjestaart met linzen- of erwtensalade als kersthoofdgerecht.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt