Spitskool Indian style

De magie van de kleurrijke Indiase groenteschotels zit allereerst in het zonnige wonder met een medicinale werking. En daarnaast worden er specerijen gebruikt die het eten lekkerder en gemakkelijk verteerbaar maken. Deze groenteschotel spitskool Indian style heeft het allemaal want die is verrukkelijk en heel goed voor de spijsvertering. Ook als je niet van koolsoorten houdt, lust jij dit gerecht wel want de aromatische geur van deze groenteschotel nodigt iedereen uit. Kijk de kinderen wachten al op het diner?
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr gesneden spitskool
- 200 gr diepvries doperwten
- Knoflook en gember naar smaak (optioneel)
- 2 tl komijnzaadjes
- 2 tl kurkumapoeder
- 2 el ghee of boter
- Zout, peper en garam masala naar smaak
Instructies
- Laat eerst de diepvries doperwten ontdooien.
- Fruit de knoflook, gember en komijnzaadjes, voeg kurkumapoeder en spitskool toe. Roerbak de groente enkele minuten, voeg een scheut warm water toe, zet de deksel op de pan en laat de spitskool garen.
- Schep de doperwten erbij, bestrooi zout, garam masala en peper erover. Laat het geheel op laag vuur stoven tot de groenten zacht zijn.
- Eet de spitskool Indian style met roti of naan en proef kleurrijke India.
Simpel recept om te maken met boordevol smaak. Heel lekker!
Hallo Mei Yee,
Wat leuk om te horen dat je spitskool Indian style recept simpel en smakelijk vindt. Op deze manier is de spitskool makkelijker verteerbaar, kleurrijk en lekkerder. Geniet gezond en boost je lichaam vaker in de geneeskrachtige keuken!