pasta

Waarom is de Italiaanse keuken razend populair over de hele wereld? Dat is heel simpel: pastaschotels zien er altijd feestelijk uit en zijn lekker snel klaar. Ze kunnen ook nog sneller op tafel als je geen ingewikkeld gehaktsausje hoeft te maken. Geef je fusilli een bijzondere smaak met verse spinazie. Verhoog je ijzeropname uit spinazie door tomaten toe te voegen. Maak het gerecht volwaardig door pijnboompitten want die zijn rijk aan eiwitten en mineralen.
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr verse spinazie
  • 250 gr tomatenblokjes
  • 250 gr fusilli
  • bouillonblokjes
  • 1 ui & klein stukje gember
  • 2 tl paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 2-3 el olijfolie
  • 2-3 el pijnboompitten

Instructies

  • Schil de ui en gember, snipper ze fijn. Snijd de gewassen spinazieblaadjes.
  • Fruit de uisnippers 2-3 minuten in olie, voeg de gember, het paprikapoeder en geleidelijk spinazie toe. Roerbak de groente ongeveer 5 minuten, schep tomatenblokjes erbij en zet het vuur uit.
  • Kook de pasta met bouillonblokjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af.
  • Meng de pasta en roergebakken spinazie door elkaar en gebruik pijnboompitten als finishing touch.

Leave a Comment

Recipe Rating