Veelzijdig Vega

Sperziebonenschotel

Sperziebonenschotel

“Spring is in the air”, ruik jij ook de lentegeuren of heb je last van hooikoorts? Steeds maar verstopte neus, tranende ogen en een grieperig gevoel laten je niet genieten van de prachtige lente. Wat doe je daartegen en hoe verminder je die vervelende klachten? Natuurlijke & krachtige antioxidanten binnenkrijgen blokkeert die allergische reacties. Maak vaker zo’n plantaardig gerecht als deze sperziebonenschotel, zeg bye bye tegen hooikoorts en geniet.
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr verse sperziebonen
  • 250 gr voorgekookte krielaardappelen
  • 2 gehakte uien en 2 teentjes knoflook
  • tl kurkumapoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl garam masala
  • 2 gehakte tomaten
  • 2 el olie
  • 2 el maïzena
  • 100 ml kokosmelk

Instructies

  • Meng kurkumapoeder, paprikapoeder en garam masala met 2 el warm water en maak er een pasta van.
  • Fruit het gehakte uienmengsel, roer de kruidenpasta erdoor en voeg de sperziebonen toe. Roerbak de sperziebonen kort, giet 500 ml warm water erover en laat ze in 10 minuten in gesloten pan op laag vuur.
  • Schep de kriel aardappelen erdoor, breng ze op smaak met zout en peper en laat ze garen. Meng het maïzena met de kokosmelk, voeg deze toe aan de sperziebonenschotel en kook de groente nog een paar minuten.
  • Breng de curry op smaak met groene kruiden een eet met witte rijst of roti.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt