Sperziebonen Mexicaanse stijl

Sperziebonen Mexicaanse stijl

Wil je op een makkelijke manier af van decemberkilo’s? Eet en drink allereerst geen lege calorieën uit gebakjes, hamburgers, pizza’s en alcohol. Zet vezelrijke maaltijden op het menu en een simpel voorbeeld ervan is deze schotel van sperziebonen Mexicaanse stijl.
Sperziebonen, mais en tomaten in deze schotel zijn een bron van vullende energierijke calorieën. Waardoor je langer vol gevoel hebt en minder hoeveelheden hoeft te eten. Eet dit soort vullende schotels en val op een natuurlijke manier af. En deze keer op z’n Mexicaans, eet goed en voel je goed.
Porties 4

Ingrediënten

  • 750 gr sperziebonen
  • 250 gr tomaten
  • 250 gr maiskorrels
  • 1 el limoensap
  • 2 el olijfolie
  • Een paar stengels bosui
  • Zout en chilipeper naar smaak

Instructies

  • Haal de uiteinden van de sperziebonen, spoel ze schoon en stoom ze volgens een vitaminebehoud kooktechniek.
  • Was en snijd de bosuien en tomaten. Fruit de bosuien in olie, schep tomatenstukjes en mais erdoor en roerbak ze enkele minuten.
  • Breng ze op smaak met limoensap, zout en chilipeper. Meng de bonen erdoor of serveer ze erbij.
  • Vul die groen, gele en rode bron van vezels in een tortilla en eet op z’n Mexicaans.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt