Sperziebonencurry
De eerste gedachte aan curry doet je vast denken aan India. De oorsprong van dit gerecht ligt inderdaad in de wereldberoemde keuken van India. Tijdens de kolonisatie brachten Britten het curry-concept naar Europa. En noemden elke gekruide groenteschotel in saus een curry.Tegenwoordig zijn er verbazingwekkend veel variaties op de klassieke Indiase curry. Dit recept van verrukkelijke vegan sperziebonencurry is er een simpel voorbeeld van. Verras je gezin, blijf aardig voor moeder aarde en laat dieren in hun waarde.
Servings 4
Ingrediënten
- 500 gr sperziebonen
- 2 aardappels
- 1 ui, 2 teentjes knoflook
- 1 tl geraspte gember
- 200 ml tomatenblokjes
- 2 el olie
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnzaadjes
- ½ tl garam masala
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl chilipeper
- 400 ml warm water
Instructies
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Pel de ui, knoflook en hak ze fijn. schil de gember en rasp deze.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en komijnzaadjes. Voeg na 2 minuten de gember, kurkuma, paprikapoeder, garam masala en chilipeper toe. Voeg meteen daarna de sperziebonen en de aardappelblokjes toe.
- Roerbak ze een paar minuten, giet 400 ml warm water erin en doe de deksel op de pan. Laat de curry ongeveer 25 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de tomatenblokjes en zout toe. Serveer de curry met roti, naan of rijst.

Dank je wel Sangeeta voor deze lekkere en gemakkelijk te maken curry. Ik heb het gegeten met naan en daarom wel minder water toegevoegd (ongeveer de helft).
Hallo Jan,
Bedankt voor je reactie op de sperziebonencurry. Als je die niet met rijst eet, kun je inderdaad minder water toevoegen. Op mijn blog staan nog meer makkelijk te bereiden curry’s en groenteschotels. Wat dacht je van de curry met champignons met dit herfstige weer?
Groetjes, Sangeeta