Speculaaskoekjes

Hoor wie klopt daar zachtjes tegen het raam. Het is de lieve man en Sinterklaas is zijn naam. Zakken vol cadeautjes sjouwt hij met zich mee. Hoe kunnen zulke grote zakken over de zee. Brengt hij dit jaar gezonde inspiratieboekjes. En krijgen we recepten van speculaaskoekjes.
Ingrediënten
Voor 11-12 koekjes
- 75 gr tarwebloem
- 75 gr volkoren meel
- 70 gr bruine basterdsuiker
- 75 gr koude roomboter
- 2-3 tl speculaaskruiden
- Snufje zout
- 1/2 tl bakpoeder
- 2-3 el melk
- Amandelschaafsel om koekjes te versieren
Instructies
- Snijd de boter in kleine stukjes. Meng de boter, suiker, bloem, meel, speculaaskruiden, baksoda en het zout goed met schone handen door elkaar.
- Maak een soepel deeg met behulp van een beetje melk. Laat het deeg in een gesloten bakje ongeveer een uur rusten om de kruiden smaak in te trekken.
- Verwarm de oven op 180 graden. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ½ cm. Steek vormen uit of snijd de rechthoekjes met een mes.
- Versier de speculaaskoekjes met amandelen en bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Trakteer jezelf en je familie met gezonde suikerarme koekjes en maak er een gezellige pakjesavond van.
Als we naar het einde van het jaar gaan.
Dan komt Sinterklaas er weer aan.
Bepaalde tradities houden we in ere.
Dat kan ons echt niet deren.
Pepernoten, chocolade letters en speculaas.
Die vind ik nog lekkerder dan boerenkaas.
Erg smakelijk dankzij het speculaaskruid.
Daar kijk ik elke december naar uit.
Ik kan je alvast één ding onthullen.
Met dit veelzijdig vega recept is het echt smullen.
Wat heb je toch prachtig gerijmd? Lieve Piet.
Heel veel dank en fijn dat je ervan geniet.
Koekje bakken met dit recept is een kinderspel.
Maak er een feest van en nog eens dank je wel.