Veelzijdig Vega
Spaanse tortilla

Spaanse tortilla

Het was in Nederland een feest want Sint is bij ons geweest. Na veel kinderen te hebben verblijd, vertrekt hij weer naar Spanje en gaat genieten van de verrukkelijke tapas. Wij blijven dan ook niet achter en duiken de Spaanse keuken in. Gezien de drukke decembermaand maken we het ons makkelijk en bakken een oventortilla. Zoete aardappel in deze tortilla is een knolgewas wat net iets gezonder is dan een gewone aardappel.
Gang Bijgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 8

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 500 gr zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 3 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • Groene mediterrane kruiden
  • 2-3 el olie
  • Zout en peper

Instructies

  • Schil en was beide soorten aardappelen. Rasp ze (in de keukenmachine). Pel en snipper uien. Verhit olie in een grote koekenpan en fruit de uien.
  • Voeg de aardappelrasp toe, roerbak een paar minuten en zet het vuur uit. Strooi het zout, de peper en wat groene kruiden erover.
  • Verwarm de oven op 180 graden. Klop eieren en meng ze met de crème fraîche. Roer dan de eieren- en aardappelmix door elkaar.
  • Verdeel het geheel in een ingevette bakvorm en bak de tortilla ongeveer 40 minuten. Laat het goed afkoelen voordat je het snijdt.
    Spaanse tortilla

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt