Snijbonen stamppot
Haal de leuke lente in huis! De natuur wordt wakker en plantjes laten hun prachtige groen zien. Tijd om meer te doen met de geweldige groen die helende werking op ons lichaam heeft. En natuurlijk kan het een op een Nederlandse manier zonder veel gedoe. Lees verder en je snapt wat ik bedoel. Maak smakelijke snijbonen stamppot met simpele vitaminebehoud kooktechniek. Smul met vleesvervanger en jus die je lekker vind. Wil je meer antioxidanten om je lichaam te beschermen tegen het winderige weer? Serveer dan een lekkere tomatensalade erbij en beleef het buitenleven van dit prachtige seizoen.
Porties 4
Ingrediënten
- 900 gr aardappelen
- 500 gr snijbonen
- 1 el gedroogde gehakte dille
- 200 gr crème fraîche
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Breng ze aan de kook met 1 kopje water op laag vuur in gesloten pan.
- Maak intussen de snijbonen schoon en snijd ze fijn. Schep ze over de aardappelen en kook alles op laag vuur met deksel op de pan.
- Voeg zout en peper toe en pureer de inhoud. Meng de crème fraîche erdoor en lekkere Nederlandse eenpansgerecht is klaar.
- Eet de snijbonen stamppot met vleesvervanger en smakelijke salade.
- Geniet van de natuurlijke geuren en kleuren en geef jezelf een boost.