Snijbonen curry

Snijbonen curry

Weet je wat het bijzondere aan deze snijbonen curry is? Die barst van de weerstandsvitamine en als je er genoeg van binnenkrijgt, word je niet vaak verkouden. Dan is je weerstand op peil, je bent energiek en je kunt volop genieten van de heerlijke herfst. Omdat de weerstandsvitamine C gevoelig is voor teveel warmte, zijn de ingrediënten in deze curry minder lang gekookt. De curry smaakt verrukkelijk, oogt aantrekkelijk en het is een gezond wereldgerecht. Geniet van de herfstcharme op je bord.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr gesneden snijbonen
  • 1 rode paprika
  • 2 grote tomaten
  • 1 ui en gember
  • 1 ½ tl kurkumapoeder
  • Chilipeper naar smaak
  • 2 el olie

Instructies

  • Stoom de snijbonen in een stoompan of volgens een simpel kooktechniek.
  • Maak de paprika en tomaten schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Snijd de ui en gember ook in grote stukken want straks pureer je ze voor de curry- masalasaus.
  • Verwarm de olie in een pan en fruit grof gesneden ui en gember.
  • Voeg kurkumapoeder, paprikastukken en tomaten toe en roerbak ze. Giet erover 200 ml warm water en stoof deze ingrediënten ongeveer 5 minuten.
  • Pureer het gefruite uien-paprikamengsel in de blender en schep het in de pan met snijbonen.
  • Breng de snijbonen curry op smaak met (chili)peper en groene kruiden en serveer met roti of naan.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt