Snijbietschotel
Kook net als Kroaten koken en maak een smakelijke schotel van supergezonde vergeten groente. Geef het gerecht wel een eigen draai zodat je meer kleur op je bord ziet. De prachtige stelen van de vergeten groente: snijbiet zijn kleurrijk. En kleurrijk eten houdt je mooi, jong en gezond. Hoe meer kleur op je bord hoe beter en dat kan ook met gekookte groenten. Dus maak een snijbietschotel die aantrekkelijk oogt. Speciaal voor jou is hier een simpel recept.
Porties 4
Ingrediënten
- 350 gr snijbiet
- 350 gr gekookte aardappelen
- 1 ui
- 2 el olie
- 2 el appelazijn
- Zout en peper
- Nootmuskaat of garam masala
Instructies
- Was de snijbiet en snijd de stengels en blaadjes apart want de kooktijd van stengels is langer dan van de blaadjes.
- Pel en snipper de ui, snijd de gekookte aardappelen ook. Verwarm de olie en fruit de uisnippers, voeg de gesneden snijbietstengels toe.
- Roerbak de groente 1-2 minuten, meng de azijn erdoor, doe de deksel op de pan en laat de stengels ongeveer 5 minuten stoven.
- Meng dan gesneden snijbietblad en gekookte aardappelen erdoor. Laat de inhoud gaar worden en breng de snijbietschotel op smaak met zout, peper, nootmuskaat of garam masala.
Ziet er heerlijk uit. Gaan we proberen👍
Dank je wel, ik ben benieuwd hoe de snijbietschotel smaakt.