Pompoen stamppot
5 van 1 stem

Brrr nog steeds is het koud terwijl de officiële lente al begonnen is. Je hebt genoeg
van de winterkost en steeds maar die verwarming hoger zetten. Eigenlijk wil je
in de tuin of op het terras genieten van een kleurrijke lente salade. Klopt het dat je naar het heerlijke lente weer verlangt? Daarom inspireert Veelzijdig Vega je met dit zonnige gerecht. Proef de lente met de smakelijke pompoen stamppot.
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kg geschilde aardappelen
  • 600 gr pompoen
  • 400 gr wortels
  • 100 kookroom of melk
  • 1 tl kurkuma
  • Zout en zwarte peper

Instructies

  • Schrap en was de wortels en snijd ze in schuine stukken (voor een zoete smaak).
  • Was de pompoen en de aardappelen en snijd ze ook.
  • Kook de groenten en aardappelen met kurkumapoeder in weinig water. Giet ze af als dat nodig is, voeg kookroom of melk toe en pureer ze met een pureestamper.
  • Voeg zout en zwarte peper toe, roer het door elkaar en de heerlijke stamppot is klaar. Garneer de stamppot met rozijnen en serveer dit zonnige gerecht met een overheerlijk sausje.

2 Thoughts to “Snelle stamppot”

  1. Kim

    5 stars
    Deze stamppot is lekker en snel klaar te maken. De rozijnensaus is echt heerlijk en past goed bij de stamppot. Echt een aanrader.

    1. Sangeeta

      Dank je wel voor je positieve reactie, Kim. Op mijn blog vind je nog meer recepten voor snelle en lekkere gerechten.

Leave a Comment