Dit gerecht brengt je in een zeer diverse en kleurrijke eetcultuur van Turkije. Behalve ongezonde börek, baklava, Turkse pizza en witbrood kennen ze ook super gezonde bulgur. Het is een vezelrijk graanproduct van harde tarwe en erg populair in het gebied rond het Midden Oosten. Met kleurrijke groenten maak je er een fleurig festijn van. Bospeen & Peterselie geven een kick aan deze snelle salade. Zowel lauwwarm als koud smaakt deze maaltijd salade verrukkelijk.
Porties 3

Ingrediënten

  • 250 gr bulgur
  • 250 gr bospeen
  • 1 limoen
  • 2 el fijn gehakte peterselie
  • 2 el zadenmix
  • 2 el olie

Instructies

  • Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de bospeen schoon en rasp deze terwijl de bulgur kookt. Als de bulgur klaar is, meng de wortelrasp en de zadenmix erdoorheen en laat de massa afkoelen.
  • Pers de limoen, doe het sap in een ruime saladeschaal, voeg de olie, de fijngehakte peterselie en zout & peper toe. Meng alles door elkaar en geniet van de heerlijke maaltijdsalade lauwwarm of koud.

Leave a Comment