Snelle doperwtensoep

Snelle doperwtensoep

Is het nu lente of herfst? De ontwakende natuur laat haar prachtige groen zien en wat doe je als het blijft regenen en waaien. Jezelf opkikkeren en verwarmen met een kommetje gezonde groen. Wat dacht je van snelle doperwtensoep in je kommetje doen?
De erwten uit diepvries zijn mooi groen, passen goed bij dit seizoen en je kunt er veel mee doen. Bij het warme weer maak je er een frisse tartaar van en met dit regenachtige weer een warm opkikkertje. Lees hoe simpel het is om jezelf op te kikkeren.
Gang Appetizer, Soep
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr diepvriesdoperwten
  • 2 aardappelen
  • 1 stukje gember naar smaak
  • Bouillonblokjes
  • Peper naar smaak
  • 4 el ricotta kaas
  • Muntblaadjes voor garnering

Instructies

  • Breng 600 ml water aan de kook, voeg bouillonblokjes kleingesneden aardappelen en gember toe.
  • Voeg na 10 minuten doperwten toe, zet de deksel op de pan en laat ze op lage temperatuur koken.
  • Zijn de groenten zacht, haal een paar lepels erwten eruit, pureer de rest en bestrooi wat peper erover.
  • Giet de snelle doperwtensoep in schalen en doe 1 el ricotta in elke schaal. Garneer de soep met muntblaadjes en gekookte doperwten.
  • Eet lekker, geniet van het warme opkikkertje en geef jezelf een natuurlijke boost.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt