Paddenstoelenlasagne

Paddenstoelenlasagne

Paddenstoelen zijn vezelrijk, cholesterolverlagend, voedzaam en bevatten weinig calorieën. Daarvan kun je een gezonde en slankmakende lasagne maken. Bij een traditionele lasagne hoort een vette bechamelsaus gemaakt van boter en bloem. Geen probleem, je kunt ook een minder vette saus maken met de Italiaanse kaas ricotta en tomatenblokjes. In dat geval hoef je alleen die twee ingrediënten te mengen, dus super snel klaar ook nog. Geniet van deze slankmakende paddenstoelenlasagne.
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr gemengde paddenstoelen
  • 200 gr lasagnebladen
  • 250 ml ricotta
  • 1 ui en eventueel 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr tomaten
  • Paprikapoeder, zout en peper
  • Basilicum of Italiaanse kruiden

Instructies

  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui/knoflook. Was de tomaten, bewaar 2 voor de topping en snijd de rest in kleine blokjes.
  • Doe de ricotta in een kom, meng deze met tomatenblokjes + peper en leg de saus opzij.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui/knoflook, voeg de champignons toe en bak ze al roerend op hoog vuur 4-5 minuten. Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe en zet het vuur uit.
  • Verwarm de oven op 180 graden. Wel de lasagnebladen ongeveer 5 minuten in gekookt water.
  • Bouw nu de lasagne op: doe een laagje saus in de ovenschaal, leg een paar lasagnebladen erop, schep daarover paddenstoelen-ui mix. Herhaal deze volgorde een paar keer, op het laatst leg je plakken tomaten erover.
  • Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Garneer het met basilicumblaadjes, serveer er salade bij en smul je slank.

2 thoughts on “Paddenstoelenlasagne

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt