Veelzijdig Vega

Shahi paneer

Shahi paneer
5 van 1 stem

Het noorden van India heeft zijn culinaire rijkdom ook te danken aan het Mogolrijk. Die Islamitische keizers hadden een lange tijd macht over India en ze brachten hun keukengeheimen mee. Ze hielden van vleesgerechten en lieten hun creativiteit ook zien in verrukkelijke vegetarische gerechten. Zo is ook Shahi paneer ontstaan, Shahi betekent royaal en paneer is een vegetarische kaas zonder stremsel. Probeer dit recept van de luxueuze curry en beleef de ware culinaire reis naar India.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 225 gr paneer Apetina
  • 250 gr tomaten
  • 2 middelgrote uien
  • Knoflook en gember naar smaak
  • 30 gr cashewnoten/blanke amandelen
  • Een paar draadjes saffraan
  • 2-3 kardemompeulen
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl fenegriekpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en chilipeper naar smaak
  • 3 el olie
  • 3 el yoghurt
  • 1 el suiker

Instructies

  • Meng de saffraandraadjes in heet water. Snijd de gepelde uien/knoflook en geschilde gember in grove stukken. Was en snijd de tomaten ook in grote stukken.
  • Verwarm 1 el olie in een koekenpan en fruit de uien, de knoflook en de gember 2-3 minuten. Voeg de tomatenstukken en de noten toe, roer ze en giet er 100 ml warm water in.
  • Laat de ingrediënten ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Maal ze daarna fijn in een hakmolen en zet ze apart. Snijd de paneer in stukjes van 2 cm.
  • Verwarm 2 el olie in een schone koekenpan en fruit de laurierblaadjes, kardemompeulen, fenegriekpoeder. Doe de garam masala, de paprikapoeder en de paneerblokjes erbij en bak ze een paar minuten.
  • Voeg de eerder gemalen uien, tomaten, notenpasta, het zout, de peper & de yoghurt toe, dek de pan af en stoof dit 10-15 minuten op laag vuur. Doe het saffraan mengsel + suiker erbij en serveer deze curry met roti, rijst of ander Indiaas brood.

2 thoughts on “Shahi paneer

  1. 5 sterren
    Wat heb ik genoten van dit gerecht, echt super lekker! Ik waande me even in India. De paneer, saffraan en kardemompeulen heb ik gekocht bij een grote supermarkt.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt