Salade van groene bloemkool

Salade van groene bloemkool

Kom jij ook in actie om de opwarming van de aarde te verminderen? Dat kan op een gemakkelijke manier door meer groente en peulvruchten op je menu te zetten. Je kunt er gezonde groenteschotels van maken en als het te warm is verwerk je die vitaminebommen in een salade. Zo heb je meer kleur op je bord en je eten ziet er aantrekkelijk uit waardoor je het met plezier eet. Kijk eens naar deze salade van groene bloemkool, groene kruiden, tomaten en gele spliterwten. Gele spliterwten kun je ook vervangen door maiskorrels.
Gang Bijgerecht

Ingrediënten

  • 150 gr bloemkoolrasp
  • 150 gr gele spliterwten gekookt met kurkumapoeder
  • 200 gr tomaten
  • Gehakte groene kruiden
  • 1 tl kurkuma
  • Zout en peper
  • 2-3 olie

Instructies

  • Doe de bloemkoolrasp in een pan, giet half kopje gekookte water erover, zet het vuur aan en doe de deksel op de pan.
  • Laat de groente op laag vuur 5-6 minuten garen.
  • Snij de tomaten, giet de gele erwten af, meng alle ingrediënten door elkaar en de lekkere salade is klaar. Serveer de salade van groene bloemkool lauwwarm of koud.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt