Russische salade

Kerstdagen zijn voorbij maar de kerstvakantie is nog in volle gang. Buiten is het koud en grijs, een ideaal moment om met je kinderen inspirerende dingen te ondernemen. En dan samen genieten van eigengemaakte gezonde snacks of een Russische salade. Zelf maken is leuk en je weet wat er in zit, naar smaak voeg je de lekkerste ingrediënten toe. Zo heb ik in deze salade mayonaise vervangen door Griekse yoghurt en mijn kinderen hebben er lekker van gesmuld.
Porties 4

Ingrediënten

  • 250 gr gekookte aardappelen
  • 2 eieren voor de salade + extra voor de garnering
  • 100 gr augurken
  • 50 gr zilveruitjes
  • 50 gr diepvries doperwten
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 el appelazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • Zout en peper

Instructies

  • Ontdooi de diepvries doperwten. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel en snijd ze voor de salade en voor de garnering. Prak of stamp de gekookte aardappelen.
  • Laat de zilveruitjes en augurken uitlekken en snijd de augurken fijn. Maak een dressing van de yoghurt, de azijn, de mosterd, de olie, de bieslook en zout & peper.
  • Meng de dressing met aardappelen, ontdooide doperwten, fijngesneden eieren, zilveruitjes en augurken. Garneer en versier de salade met extra rauwkost en maak er samen een feest van.

2 Thoughts to “Russische salade”

  1. Henriëtte

    Ziet er lekker uit nog helemaal in kerst sfeer,? ook wel voor oud en nieuwjaars viering ??.

    1. Sangeeta

      Bedankt voor je positieve reactie Henriëtte! Deze salade smaakt heerlijk en het is makkelijk te maken.

Leave a Comment