RUSSISCHE SALADE

Russische salade

Kerstdagen zijn voorbij maar de kerstvakantie is nog in volle gang. Buiten is het koud en grijs, een ideaal moment om met je kinderen inspirerende dingen te ondernemen. En daarna samen genieten van eigengemaakte gezonde snacks of een Russische salade. Zelf maken is leuk en je weet wat er in zit, naar smaak voeg je de lekkerste ingrediënten toe. Zo heb ik in deze salade mayonaise vervangen door Griekse yoghurt en mijn kinderen hebben er lekker van gesmuld.
Porties 4

Ingrediënten

  • 250 gr gekookte aardappelen
  • 2 eieren voor de salade + extra voor de garnering
  • 100 gr augurken
  • 50 gr zilveruitjes
  • 50 gr diepvries doperwten
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 el appelazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • Zout en peper

Instructies

  • Ontdooi de diepvries doperwten. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel en snijd ze voor de salade en voor de garnering. Stamp de gekookte aardappelen en meng de doperwten door warme aardappelen.
  • Laat de zilveruitjes en augurken uitlekken en snijd de augurken fijn. Maak een dressing van de yoghurt, de azijn, de mosterd, de olie, de bieslook en zout & peper.
  • Meng de dressing met aardappelen- doperwtenmengsel, fijngesneden eieren, zilveruitjes en augurken. Garneer en versier de salade met extra rauwkost en maak er samen een feest van.

4 thoughts on “RUSSISCHE SALADE

  1. Dag Sangeeta,

    Na gisteren heb ik al een beetje rondgekeken op jouw site. De tuinbonensalade zag er geweldig uit en als een liefhebber van tuinbonen zal die ook super smaken. Allemaal lekkere dingen, die er ook nog eens mooi uit zien. Er is maar een máár. Ik kan absoluut niet tegen knoflook en tegen bieslook. Ik snap wel dat deze producten toch wel in het eten verwerkt worden. Dus moet ik voor mijzelf naar alternatieven zoeken. Nettie kan wel goed tegen look maar zij is niet enthousiast over rauwe groenten en ook houd zij niet van fruit. In ieder geval heb ik vandaag weer een fles appelwijn gekocht. Groetjes Bert

    1. Beste Bert,

      Hartelijk dank voor je reactie. Superfijn om te lezen dat Veelzijdig Vega gerechten lekker en mooi uitzien maar je houdt niet van knoflook. Het is helemaal geen probleem als je één ingrediënt weglaat. Een groenteschotel kun je ook gemakkelijk zonder knoflook, ui en gember maken. Hou je van aardappelen en wil je die eens anders eten wat dacht je van dit recept?. Het is ook niet erg als je dan een specerij weglaat en yoghurt vervangt door een plantaardige alternatief.

      In je reactie lees ik dat je vrouw niet enthousiast is over rauwe groenten. Dat is ook niet nodig, bij Veelzijdig Vega gaat het vaak om de gezonde vitaminebehoud kooktechnieken. Je kunt de groente ook langer koken en stomen met heel weinig water.
      Veel kookplezier, Sangeeta

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt